copy-Ashtanga_Logo_SMALLEST.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / SCHEDULE

Εγγραφές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για κάθε επίπεδο. Εφόσον ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε την πρακτική σας μαζί μας ή αν έχετε απουσιάσει για καιρό,  επικοινωνείτε απαραίτητα προηγουμένως με email: ashtangayogathessaloniki@gmail.com ή τηλεφωνικά 6936524761 /6944397510.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, μην διστάσετε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ώστε να ενημερώνεστε κάθε εβδομάδα  για ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα.

New students are welcome, all year long. Before your first visit,  or after a long absence, please contact: ashtangayogathessaloniki@gmail.com or call 6936524761 /6944397510.
There might be changes if needed, so do contact if interested. We suggest that you check our schedule weekly for any updates!  


«Practice and all is coming»
- Sri K. Pattabhi Jois

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18-22/12
SCHEDULE 18-22/12

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 20/12 για ένα εορταστικό μάθημα ashtanga led για όλους! Φορέστε κάτι κόκκινο και δηλώστε συμμετοχή στο ashtangayogathessaloniki@gmail.com

Το απογευματινό μάθημα hatha yoga της Πέμπτης 21/12, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τελευταία μαθήματα της φετινής χρονιάς την Παρασκευή 22/12. Επιστρέφουμε κανονικά με το πρόγραμμά μας από το απόγευμα της Τετάρτης 3/1. Καλές γιορτές κι ευτυχισμένο το νέο έτος!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / SCHEDULE  

Επιστροφή στο κανονικό μας πρόγραμμα από το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018

Ο νέος κύκλος μαθημάτων παιδικής γιόγκα ξεκινά από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.
Δηλώσεις συμμετοχής: ashtangayogathessaloniki@gmail.com  / 6936524761
Περισσότερα: http://www.ashtangayogathessaloniki.com/info/children/

Χρήσιμες πληροφορίες για τα μέλη/Some useful information for our members
http://www.ashtangayogathessaloniki.com/info/members/

Με την συμμετοχή σας στα μαθήματά μας, υποστηρίζετε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε μαθήματα σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, σας ευχαριστούμε.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ASHTANGA led all levels & αρχάριοι στην αστάνγκα: καθοδηγούμενο μάθημα για όλους όσους χτίζουν το πρώτο μέρος της πρακτικής τους στην αστάνγκα. Ανάλυση της μεθόδου που καθιστά αναπόσπαστη την σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση μέσα από συγκεκριμένη ακολουθία κινήσεων (vinyasa), το τρίπτυχο της tristhana: της ujayi αναπνοής, της σωματικής στάσης (asana) με τα bandhas και τα σημεία εστίασης drishti, πάντα με τις σωστές βάσεις και αρχές, ώστε η πρακτική να λειτουργεί θεραπευτικά, επιφέροντας ισορροπία και αρμονία σε κάθε επίπεδο.

ASHTANGA MYSORE SELF PRACTICE για όλους (αρχάριους και προχωρημένους) είναι η «καρδιά» της αστάνγκα, ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο ο Shri K. Pattabhi Jois δίδασκε στην πόλη Mysore της Ινδίας. Η μεθοδική διδασκαλία του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τους απογόνους του και από αφοσιωμένους, εξουσιοδοτημένους δασκάλους παγκοσμίως. Στα μαθήματα αυτά η πρακτική του κάθε ασκούμενου μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με την εμπειρία αλλά και τις παρούσες ανάγκες του.
Οι αρχάριοι, προσέρχονται στην ώρα έναρξης του τμήματος και θα καθοδηγηθούν παίρνοντας τις βάσεις για την πρακτική τους, την οποία θα χτίζουν συστηματικά (απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του τμήματος από αρχάριους στην αστάνγκα, είναι η δέσμευση για συστηματική παρακολούθηση, γιατί πρόκειται για την εκμάθηση μιας μεθόδου).
Αργότερα, καθώς οι ασκούμενοι εξοικειώνονται με την μέθοδο, μπορούν να προσέρχονται οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια του μαθήματος, ανάλογα με την πρακτική τους την δεδομένη περίοδο, φροντίζοντας, έως την ώρα λήξης, να έχουν ολοκληρώσει και το χαλάρωμα.
Στα συγκεκριμένα μαθήματα της παραδοσιακής ashtanga mysore self practice, δεν γίνεται ταυτόχρονη καθοδήγηση όλης της τάξης (led). Ο κάθε ασκούμενος, σαν να κάνει ιδιαίτερο μάθημα σε περιβάλλον τάξης, λαμβάνει εξατομικευμένη καθοδήγηση, βοήθεια,  παραλλαγές και χειρισμούς από τον ειδικά καταρτισμένο και έμπειρο στο συγκεκριμένο είδος δάσκαλο. Έτσι, χτίζει βήμα προς βήμα την προσωπική του πρακτική, στον δικό του ρυθμό, σταθερά, μεθοδευμένα και αβίαστα,  σύμφωνα με τις ιδιαίτερές του ανάγκες. Ταυτόχρονα,  εμπνέεται και παίρνει ενέργεια από την μοναδική δυναμική της συγκεκριμένης τάξης.
Καθώς εξοικειώνεται με τη μέθοδο, απομνημονεύει την συγκεκριμένη ακολουθία και η εστίαση γίνεται όλο και περισσότερο εσωτερική, ώστε η πρακτική παίρνει τη μορφή διαλογισμού σε κίνηση.

ASHTANGA LED FULL PRIMARY καθοδηγημένο μάθημα σε ολόκληρη την πρώτη σειρά, μόνο για εξοικειωμένους με την μέθοδο ασκούμενους. Το μάθημα αυτό γίνεται ανά δυο βδομάδες περίπου, κατόπιν προηγούμενης ανακοίνωσης στην τάξη. 

HATHA για όλους (και απολύτως αρχάριους στην γιόγκα) αλλά και για εγκύους, ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές και την σωστή ευθυγράμμιση και ανάλογα γίνεται χρήση βοηθημάτων (τούβλα, ζώνες, καρέκλες, μαξιλάρια κλπ). Με τις τεχνικές της Hatha yoga, βελτιώνουμε την υγεία μας και απομακρύνουμε εντάσεις, επιφέροντας ισορροπία και αρμονία. Το μάθημα ολοκληρώνεται με καθοδηγούμενο διαλογισμό και βαθιά χαλάρωση, yoga nidra.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε ατομική καθοδήγηση, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για ένα ή περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης παραδίδονται μαθήματα για άτομα και μικρές ομάδες με ξεχωριστές δυνατότητες.

ASHTANGA INTRO κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, γίνεται εισαγωγικό μάθημα στη μέθοδο, την φιλοσοφία και τις βασικές αρχές της ashtanga. Για μαθητές αρχάριους στην αστάνγκα γιόγκα, προκειμένου να ενταχθούν στην συνέχεια σε τμήμα. Ορίζεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής με email στο ashtangayogathessaloniki@gmail.com 
 

12046727_998044366927467_3317581438952263905_n