Ashtanga Yoga Thesaloniki

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / SCHEDULE

Schedule Ashtanga/Hatha

Εφόσον ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε την πρακτική σας μαζί μας ή αν έχετε απουσιάσει για καιρό,  επικοινωνείτε απαραίτητα προηγουμένως με email: ashtangayogathessaloniki@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6936524761.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, μην διστάσετε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να κλείσετε κάποιες διαθέσιμες ώρες για ιδιαίτερα ή κλειστά τμήματα.

Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ώστε να ενημερώνεστε  για ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Before your first visit,  or after a long absence, please contact: ashtangayogathessaloniki@gmail.com  There might be changes if needed, so do contact if interested. We suggest that you check our schedule weekly for any updates!   

“Practice and all is coming” Sri K. Pattabhi Jois

ashtanga yoga online schedule

Ashtanga Yoga Therapy schedule

επισκεφθείτε την ενότητα ‘Χρήσιμες πληροφορίες’ /Some useful information for our members http://www.ashtangayogathessaloniki.com/info/members/

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

HATHA κατάλληλο μάθημα για αρχάριους στην γιόγκα, αλλά επίσης χρήσιμο για όσους επιθυμούν να έχουν σωστές βάσεις στην πρακτική τους. Δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές και την σωστή ευθυγράμμιση, ενώ παράλληλα η πρακτική αποκτά μια ασφαλή ροή.

GENTLE HATHA για αρχάριους στην γιόγκα, ήπια και θεραπευτική προσέγγιση, κατάλληλο επίσης για εγκύους η και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Μπορεί να γίνει χρήση βοηθημάτων  (τούβλα, ζώνες, καρέκλες, μαξιλάρια κλπ). Βελτιώνουμε την υγεία μας και απομακρύνουμε εντάσεις, επιφέροντας ισορροπία και αρμονία.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με αναπνευστικές πρακτικές, καθοδηγούμενο διαλογισμό και βαθιά χαλάρωση, yoga nidra.

ASHTANGA led all levels & αρχάριοι στην αστάνγκα: καθοδηγούμενο μάθημα για όλους όσους χτίζουν το πρώτο μέρος της πρακτικής τους στην αστάνγκα. Ανάλυση της μεθόδου που καθιστά αναπόσπαστη την σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση. Μέσα από συγκεκριμένη ακολουθία κινήσεων (vinyasa), εφαρμόζεται το τρίπτυχο της tristhana: της ujayi αναπνοής, της σωματικής στάσης (asana) με τα bandhas και τα σημεία εστίασης drishti, με τις σωστές βάσεις και αρχές. Έτσι, καθώς προχωράμε στην “Yoga Chikitsa”, “Yoga Therapy”, η πρακτική αποτοξινώνει, θεραπεύει, ενδυναμώνει, επιφέροντας ισορροπία, αρμονία και υγεία σε κάθε επίπεδο.

ASHTANGA FULL LED & PRANAYAMA για εξοικειωμένους με την μέθοδο ασκούμενους, καθοδηγημένο μάθημα στην πρώτη ή/και την δεύτερη σειρά.

ASHTANGA MYSORE SELF PRACTICE  είναι η “καρδιά” της αστάνγκα, ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο ο Shri K. Pattabhi Jois δίδασκε στην πόλη Mysore της Ινδίας.

Η μεθοδική διδασκαλία του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τους απογόνους του και από αφοσιωμένους, εξουσιοδοτημένους δασκάλους παγκοσμίως. Στα μαθήματα αυτά η πρακτική του κάθε ασκούμενου μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με την εμπειρία αλλά και τις παρούσες ανάγκες του.
Οι νέοι μαθητές, θα καθοδηγηθούν παίρνοντας τις βάσεις για την πρακτική τους, την οποία θα χτίζουν συστηματικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του τμήματος από αρχάριους στην αστάνγκα, είναι η πρότερη συνεννόηση και η δέσμευση για συστηματική παρακολούθηση, καθώς πρόκειται για την εκμάθηση μιας μεθόδου.

Στα συγκεκριμένα μαθήματα της παραδοσιακής ashtanga mysore self practice, δεν γίνεται ταυτόχρονη καθοδήγηση όλης της τάξης (led). Ο κάθε ασκούμενος, σαν να κάνει ιδιαίτερο μάθημα σε περιβάλλον τάξης, λαμβάνει εξατομικευμένη καθοδήγηση, βοήθεια,  παραλλαγές και χειρισμούς από τον ειδικά καταρτισμένο και έμπειρο στο συγκεκριμένο είδος δάσκαλο. Έτσι, χτίζει βήμα προς βήμα την προσωπική του πρακτική, στον δικό του ρυθμό, σταθερά, μεθοδευμένα και αβίαστα,  σύμφωνα με τις ιδιαίτερές του ανάγκες. Ταυτόχρονα,  εμπνέεται και παίρνει ενέργεια από την μοναδική δυναμική της συγκεκριμένης τάξης.
Καθώς εξοικειώνεται με τη μέθοδο, απομνημονεύει την συγκεκριμένη ακολουθία και η εστίαση γίνεται όλο και περισσότερο εσωτερική, ώστε η πρακτική παίρνει τη μορφή διαλογισμού σε κίνηση.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε ατομική καθοδήγηση, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για ένα ή περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης παραδίδονται μαθήματα για άτομα και μικρές ομάδες με ξεχωριστές δυνατότητες. 

Ashtanga Yoga schedule