Ashtanga Yoga Thesaloniki

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / SCHEDULE

Schedule Ashtanga/Hatha

Εφόσον ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε την πρακτική σας επικοινωνείτε απαραίτητα προηγουμένως για κράτηση θέσης
κατά προτίμηση
μέσω email:
ashtangayogathessaloniki@gmail.com αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και τυχόν εμπειρία.
Αν χρειαστεί να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, καλείτε 12:30-14:00, στο 6936524761.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, μην διστάσετε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να κλείσετε κάποιες διαθέσιμες ώρες για ιδιαίτερα ή κλειστά τμήματα.

Before your first visit, please contact: ashtangayogathessaloniki@gmail.com  There might be changes if needed, so do contact if interested. 

“Practice and all is coming” Sri K. Pattabhi Jois.

πρόγραμμα

Στο studio :

Δευτέρα & Τετάρτη
Monday & Wednesday:

  • 17:15 – 18:15 Hatha yoga θεραπευτικό τμήμα (all levels & beginners)
  • 18:30- 19:40 Hatha/Ashtanga based yoga for all (all levels & beginners)
  • 19:45 – 21:15 Ashtanga Mysore (for committed students, drop in only if familiar with the specific practice)

Τρίτη & Πέμπτη / Tuesday & Thursday:

  • 10:30 -11:40 all levels morning Hatha / Ashtanga based yoga for all (all levels & beginners)
  • 19:45-21:15 Ashtanga led all levels

Online: Παρασκευή / Friday
19:45 – 21:00: Hatha / Ashtanga based yoga for all
(το μάθημα αυτό, γίνεται αποκλειστικά online (όχι ταυτόχρονα με τα δια ζώσης),
ώστε να δίνεται η απαραίτητη προσοχή στους μαθητές.

Εφόσον σας εξυπηρετεί, μπορεί να συνδιαστούν μαθήματα διά ζώσης με online στο πακέτο πληρωμής σας, ή/και να κάνετε τυχόν αναπληρώσεις μαθημάτων online.

 

Ashtanga Yoga schedule

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

HATHA κατάλληλο μάθημα για όλους, τόσο για αρχάριους στην γιόγκα, όσο και για όσους επιθυμούν να έχουν σωστές βάσεις στην πρακτική τους. Δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές και την σωστή ευθυγράμμιση, ενώ παράλληλα η πρακτική αποκτά μια ασφαλή ροή.

Μπορεί να γίνει χρήση βοηθημάτων  (τούβλα, ζώνες, καρέκλες, μαξιλάρια κλπ). Βελτιώνουμε την υγεία μας και απομακρύνουμε εντάσεις, επιφέροντας ισορροπία και αρμονία.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με pranayama αναπνευστικές πρακτικές, καθοδηγούμενο διαλογισμό και βαθιά χαλάρωση, yoga nidra.

ASHTANGA led all levels: δυναμικό, καθοδηγούμενο μάθημα, για όλους όσους χτίζουν το πρώτο μέρος της πρακτικής τους στην αστάνγκα. Ανάλυση της μεθόδου που καθιστά αναπόσπαστη την σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση. Μέσα από συγκεκριμένη ακολουθία κινήσεων (vinyasa), εφαρμόζεται το τρίπτυχο της tristhana: της ujayi αναπνοής, της σωματικής στάσης (asana) με τα bandhas και τα σημεία εστίασης drishti, με τις σωστές βάσεις και αρχές. Έτσι, καθώς προχωράμε στην “Yoga Chikitsa”, “Yoga Therapy”*, η πρακτική αποτοξινώνει, θεραπεύει, ενδυναμώνει, επιφέροντας ισορροπία, αρμονία και υγεία σε κάθε επίπεδο.

ASHTANGA MYSORE SELF PRACTICE

Στα μαθήματα αυτά η πρακτική του κάθε ασκούμενου μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με την εμπειρία αλλά και τις παρούσες ανάγκες του.
Οι νέοι μαθητές, θα καθοδηγηθούν παίρνοντας τις βάσεις για την πρακτική τους, την οποία θα χτίζουν συστηματικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του τμήματος από αρχάριους στην αστάνγκα, είναι η πρότερη συνεννόηση και η δέσμευση για συστηματική παρακολούθηση, καθώς πρόκειται για την εκμάθηση μιας μεθόδου.

Στα συγκεκριμένα μαθήματα της παραδοσιακής ashtanga mysore self practice, δεν γίνεται ταυτόχρονη καθοδήγηση όλης της τάξης (led). Ο κάθε ασκούμενος, σαν να κάνει ιδιαίτερο μάθημα σε περιβάλλον τάξης, λαμβάνει εξατομικευμένη καθοδήγηση, βοήθεια,  παραλλαγές και χειρισμούς από τον ειδικά καταρτισμένο και έμπειρο στο συγκεκριμένο είδος δάσκαλο. Έτσι, χτίζει βήμα προς βήμα την προσωπική του πρακτική, στον δικό του ρυθμό, σταθερά, μεθοδευμένα και αβίαστα,  σύμφωνα με τις ιδιαίτερές του ανάγκες. Ταυτόχρονα,  εμπνέεται και παίρνει ενέργεια από την μοναδική δυναμική της συγκεκριμένης τάξης.
Καθώς εξοικειώνεται με τη μέθοδο, απομνημονεύει την συγκεκριμένη ακολουθία και η εστίαση γίνεται όλο και περισσότερο εσωτερική, ώστε η πρακτική παίρνει τη μορφή διαλογισμού σε κίνηση.

Ίσως έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα, το συγκεκριμένο όμως σύστημα λειτουργεί με ιδιαίτερο τρόπο. Πρόκειται για μια μέθοδο που χτίζεται συστηματικά και σε βάθος χρόνου. Δώστε με την σταθερή σας παρουσία την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να μπορέσετε να χαρείτε τα δώρα αυτής της μοναδικής πρακτικής.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Αν, έστω για το ξεκίνημα, χρειάζεστε ατομική καθοδήγηση, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για ένα ή περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα. 

Ashtanga Yoga Thessaloniki & Ashtanga Yoga Therapy
are legally registered trademarks
(νόμιμα κατοχυρωμένα σήματα)

* We are offering yoga therapy as a component of the teachings of our specific lineage tradition,
not derived from my status as an E-RYT with Yoga Alliance Registry.

Ashtanga Yoga Therapy schedule